Hvad er fordelen ved økologisk garn ?

Hvad er fordelene ved at vælge økologisk uld eller bomuldsgarn?

Lad os slå en ting fast først – garn kan godt være økologisk uden at være GOTS certificeret, men det kan ikke være GOTS certificeret uden at være økologisk. Det betyder altså at en garn fiber sagtens kan være økologisk, uden at der er taget andre hensyn under produktionen af garnet.

Når et produkt er GOTS certficeret, så skal det overholde en række hensyn til social ansvarlighed, miljø og dermed også hensyn i produktionen, som til sidst er en fordel for forbrugeren.  

Som strikker og hækler, sidder du med garnet i hænderne i mange timer, og derfor giver det rigtig god mening at tænke over hvilket garn man køber. Mange vælger også økologisk garn, når det er strik eller hækling til børn, eller når det er noget der skal tæt på huden. Flere af de garner du finder hos Yarnloving indeholder økologiske fibre. Men da strikkegarn indimellem er en blanding af flere fibre, er det ikke altid at alle fibre kan være økologisk. 

 Hvad er GOTS certificering ?

GOTS står for Global Organic Textile Standard, og er en international standardisering af nogle regler for produktionen af et produkt, i dette tilfælde garn!

Hvis du er meget nysgerrig på at læse mere om GOTS certificeringen, som også gælder andet end garn, så se her

 Jeg har valgt at have et udvalg af garner, som både er 100% økologiske, og dermed også GOTS certificeret og det er blandt andet Bio Lana og så har jeg også flere garner som er en blanding, der indeholder økologiske fibre. Blandt andet Puno fra Pascuali eller Suave også fra Pascuali. 

Jeg håber du finder lige hvad du søger, og husk du altid er velkommen til at skrive med spørgsmål eller kommentarer 

Uldne hilsner,

Luise

PS - hvis du har læst med helt til ende her, og stadig er nysgerrig på GOTS og historien bag, så tag lige og se den her video også:

 

 


Indsend en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post